suit up! beige suit & white cami


I love the look of suits but they are so difficult to wear if you don't want to look too strict of out of the office. So my best tip is to wear them with sneakers. Sneakers make everything understated and I love them for that, I usually look high maintenance anyway so it's great to show the world I am a little cool too.
Also, am I the only one in love with beige and nude tones lately? I could wear them all the time, problem is if you have something nude and tight it can be a little disturbing to some (more on that later). I have been dying to wear this suit as a suit and not only as separates- with a little help from Stan Smith & this brilliant white cami top. Can anyone have too many cami tops? I have been more of a t-shirt gal in the last years, however camis are quickly becoming a favourite of mine, as they are so simple to wear and feminine. I have a few of them by now and I am surely be looking for more for summer.

Moc se mi líbí obleky, ale je opravdu oříšek si je na sebe vzít a nevypadat přitom jako z kanceláře. Co mohu jen doporučit, je vzít si k obleku tenisky. Tenisky všechno tak nádherně odlehčí a za to je miluji, když už to vypadá, jako že se moc snažím, tak tomu světu ukáží, že jsem taky trochu kůl.
Kromě toho, jsem jediná, komu se poslední dobou strašně líbí béžové a tělové tóny? Mám chuť je nosit prakticky neustále, problém je, že občas v různých kombinacích vypadají až příliš naze (o tom ale zase příště). Nedočkavě jsem čekala na chvíli, kdy si na sebe vezmu tento kostým jako celek a odděleně- s pomocí Stana Smitha a tohoto bílého tílka jsem to, myslím, zvládla dobře. Na tílka si poslední rok nebo dva také potrpím, dřív jsem byla více tričkoidní, teď však v létě bez tílek nedám ani ránu, protože jsou jednoduchá a ženská. Bílé jsem ještě neměla a sedlo mi úplně skvěle, takže volba to byla jasná a této impulzivní koupě vůbec nelituji. A to si vemte, jak moc často nakupuji impulzivně!


Kenzo suit, H&M top, Adidas sneakers

march random

I was wondering whether I should post these pictures or not because it's almost May (where does the time go??). But it would be a waste not to show you some of these pictures because I discovered some new really great places! Enjoy ;)

Vzhledem k tomu, že už je skoro květen (kam k sakru mizí ten čas??), je možná trochu pozdě na snímky z března, ale lepší pozdě nežli později. Hlavně jsem byla na několika pěkných nových místech, o které by byla škoda se nepodělit.

Went to see the expo about Barcelona & listen to a conference to the new Museum of Design and I totally loved it! I am planning on going again to see the clothing exhibition and the one about graphic design.
/
Byla jsem na výstavě o urbanismu Barcelony a konferenci o architektuře v Museu de Disseny a moc se mi tam líbilo! Na příště se tam chystám na výstavu o historii odívání a o grafickém designu.

Friday walks.   /   Páteční procházka.

That awkward moment when you look better making funny faces.
/
Když vypadáte líp, když se ksichtíte.


Buttercups <3   / Pryskyřníky <3

Barcelona's corners.   /   Barcelonské růžky.

 The little monster.   /   Příšerka.

This coat is EVERYTHING.   /   Nejlepší kabát celého světa. 

The worst first day to wear sandals- it rained cats and dogs and then there were ice crystals! 
/
Nejhorší první den na to vzít si sandály: nejdřív začalo příšerně pršet a pak mi do bot dokonce padaly i kroupy.

I'll never get tired of the beach.   /   Pláž mě nikdy neomrzí.

Those black boxes.   /   Nejlepší černé krabičky.

Adela the sushi master.

Flax & Kale.

@22 district in Barcelona: so many new modern buildings! If you are a fan of modern architecture I would definitely recommend renting a bike and do a little tour.
/
@22 district v Barceloně: tolik nových budov jinde ve městě nenajdete! Pokud jste fanoušky moderní architektury, pronajměte si kola a projeďte si ho.


Ciutadella parc.

Mexican cuisine!


cut offs


I am slightly obsessed with denim lately- after years of not wearing it there is a void that needs to be filled and apparently it needs a whole truck of denim stuff. In my humble opinion, the best denim pieces are vintage- unfortunately I don't have any time lately to go dive into second hand shops, that's why I remembered these old cut offs and made them city appropriate with a simple grey sweater. I know, I know, half my outfits are made with grey tops, but hey, it's not my fault they go with everything!

Jsem poslední dobou dost zatížená na džínovinu- po letech bez ní si  vše vynahrazuji a vypadá to, že na to nebude stačit ani plný náklaďák riflí. Dle mého názoru jsou nejlepší denimové kousky z druhé ruky, bohužel pryč jsou ty časy, kdy jsem měla čas prohrabávat hordami oblečení v second handech, a tak si budu muset vystačit s tím málem, co mám. Jedním z takových kousků jsou i tyto odstřižené šortky, které jsem přizpůsobila městu jednoduchým šedým svetříkem. Ano, ano, vím, že polovina všeho, co nosím, je v horní půlce šedá, ale to není moje chyba, že se šedé vršky hodí ke všemu!

Vintage Levi's cut offs, Petit Bateau sweater, Uterque bag & Massimo Dutti shoes



contouring for dummies


I have been a fan of Clinique's Chubby Sticks for Eyes for ages (here)- there's not a product more simple to use. Then I got a couple of the Chubby Sticks for cheeks and love them too- my favourite is the 03 Amped Up Apple that looks as good with a natural make up as with a red lipstick (usually I find it too difficult to find a blush to match red lips). So when I discovered Clinique was releasing a contouring duo, I was impatient to try it out.
It's as easy as 1-2-3. 1. I always start dabbing the blush stick on the apples of my cheeks, then 2. make a line under under my cheekbones with the dark Curvy Contour, blend it with my MAC 130 brush and 3. apply Hefty Highlight on the top of my cheekbones and pat it with my fingers. Done.
I really love how easy to use these products are: lightweight, with buildable color and so easy to blend. I am especially thrilled with the highlighter: I have been looking for a great one since my last year's trip to New York when my stupid self didn't buy the Becca Shimmering Skin Perfector. It looks like you have painted dewy light on your face. The only issue I have is the color of the contour shade- sometimes it is just too warm, so out of the three it may be the one I'll not buy again. But the fact that I have worn these products non-stop for a month means something- I really like these three musketeers.


Fanoušek Chubby Sticků od Clinique jsem od chvíle, kdy jsem začala používat ty na oči (tady) a to  hlavně díky tomu, jak úžasně jednoduše se s nimi pracuje. Pak jsem dostala na vyzkoušení pár těch na tváře, které mají moc pěknou texturu a od té chvíle používám pravidelně hlavně odstín 03 Amped Up Apple, což je neutrální béžovo-růžová, co se hodí stejně tak k nahému líčení jako k červeným rtům (jsem jediná, kdo má problém k červeným rtěnkám najít tvářenku?)
Moc mě tedy potěšilo, když Clinique začali vyrábět jako jedna z mála u nás dostupných značek i "pastelky" konturovací. A že jsou opravdu povedené. V prvním kroku namažu na jablíčka tváři tvářenku, vklepu ji do kůže, v druhém nakreslím tmavým Curvy Contour čáru pod lícní kosti, kterou rozmažu štětcem MAC 130 a ve finále trochu Hefty Highlight na lícní kosti, které jen trochu rozmáznu a voilà. Jednoduché a vše je hotovo za minutu.
Nejradši z obou dvou konturovacích odstínů mám určitě rozjasňovač, který působí strašně přirozeně a krásně rozzáří pleť. Takový jsem sháněla od minulého roku, kdy jsem si jako pako nekoupila Becca Shimmering Skin Perfector v New Yorku. Na konturovacím odstínu mi přijde, že občas je bohužel až příliš teplý- na druhou stranu se dá výborně rozetřít do ztracena. Z těchto tří to ale bude ten, který si už asi nekoupím. Faktem je, že všechny tři nosím bez přestávky už měsíc- a to už o něčem vypovídá.